Între anii 1991 – 2001, Singurul canal de comunicare a lui Dumnezeu, cei ce se numesc „înţelepţi” (Daniel 12:3), caută asocierea cu Organizaţia Naţiunilor Unite, numită, descrisă şi interpretată de ei, ca fiind Fiara cu şapte capete şi 10 coarne, care primeşte toată puterea Balaurului adică a lui Satan (Apocalipsa cap. 13).

 

Un asa zis site Apostat spune:

 

„Societatea Watchtower a abandonat o legătură secretă cu Organizaţia Naţiunilor Unite în urma ieşirii la iveală a relaţiilor ei de 10 ani cu ONU. The Guardian, un ziar britanic, a publicat un articol semnat de Stephen Bates în 8 octombrie 2001 (Nu mai este on-line? Versiune text) investigând de ce Naţiunile Unite au acordat statut de asociat pentru Watchtower Bible and Tract Society ca Organizaţie Non-Guvernamentală (ONG), din moment ce Watchtower consideră că ONU este fiara stacojie prezisă în cartea Apocalipsului. Articolul care a urmat, publicat în 15 octombrie 2001 în The Guardian (Nu mai este on-line? Versiune text), aduce în discuţie explozia de interes stârnită de descoperirea asocierii secrete a Watchtower cu ONU. Bates scrie: "În decurs de numai câteva ore de la apariţia articolului luni pe website-ul lui Guardian şi postarea lui pe un forum de ştiri on-line despre Martorii lui Iehova, l-au citit mai bine de 14.000 de persoane din toată lumea. Până ieri erau 353 de postări oficiale şi 325 de mesaje pe forumuri, care discutau articolul şi dezvăluirile aduse de el, toate provenind de la Martori din SUA care cereau să vadă copii ale documentului".

De ce i-a afectat atât de tare pe Martorii lui Iehova această dezvăluire despre o asociere secretă cu ONU? La pagina 269 a cărţi editate de Societate în 1999, Să acordăm atenţie profeţiei lui Daniel!, se discută concepţia, veche de 80, ani a Watchtower despre Organizaţia Naţiunilor Unite şi predecesoarea ei, Liga Naţiunilor. Acolo se zice: "Ce 'lucru dezgustător' a fost 'aşezat' în timpurile moderne? Potrivit dovezilor, acesta este o contrafacere 'dezgustătoare' a Regatului lui Dumnezeu. Acesta a fost Liga Naţiunilor, fiara de culoare stacojie care a mers în abis, sau care a încetat să existe ca organizaţie mondială a păcii, când a izbucnit cel de-al doilea război mondial (Apocalipsa 17:8). 'Fiara sălbatică' însă urma 'să se ridice din [abis, nota de subsol]'. Acest lucru s-a întâmplat la 24 octombrie 1945, când a fost înfiinţată Organizaţia Naţiunilor Unite cu cele 50 de state membre printre care se număra şi fosta Uniune Sovietică. Astfel, 'lucrul dezgustător' prezis de înger - Organizaţia Naţiunilor Unite - a fost aşezat"
Bates scrie: "Organizaţiile recunoscute se aşteaptă să demonstreze că împărtăşesc obiectivele ONU, dar Martorilor li se spune în schimb de către bătrâni să privească ONU drept 'un lucru dezgustător în ochii lui Dumnezeu şi a poporului său' pentru presupusa aspiraţie la dominaţia mondială asemenea Babilonului celui Mare, fiara din Apocalips”.

Însă după ce se află de această afiliere a Watchtower la ONU ca organizaţie ne-guvernamentală, şi se află în mod public de această legătură, publicaţia britanică: „The Guardian”, demascând această legătură, Societatea Watchtower încearcă să o dreagă, spunând că de fapt a vrut doar acces la informaţiile ONU.

Însă să prezint evenimentele:

Watchtower Bible and Tract Society of New York [prescurtat WTS] a făcut cerere de asociere la Departamentul de Informare Publică al Naţiunilor Unite [prescurtat DIP] în 1991 şi asocierea i-a fost acordată în 1992. Prin acceptarea asocierii cu DIP, organizaţia a fost de acord să satisfacă criteriile de asociere, inclusiv susţinerea şi respectarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite, angajarea şi contribuţia la derularea unor programe efective de informare a constituenţilor ei, şi pentru o audienţă mai largă în privinţa activităţilor ONU.

În octombrie 2001, reprezentantul principal al Watchtower Bible and Tract Society of New York la Naţiunile Unite, Giro Aulicino, a cerut încheierea asocierii acesteia cu DIP. Ca urmare a cererii, DPI a luat decizia să dezasocieze Watchtower Bible and Tract Society of New York începând cu 9 octombrie 2001.

Deci din anul 1992 până în 9 octombrie 2001, Watchtower s-a asociat Organizaţiei Naţiunilor Unite pe care Watchtower o interpretează ca fiind: fiara cu şapte capete şi zece coarne din Revelaţia cap. 13.

În timp ce Watchtower condamnă creştinătate prin adulterul ei cu regii pământului, ce putem spune despre relaţia Watchtower cu ONU, o relaţie între o Societate care se vrea biblică prin care conducerea Martorilor lui Iehova lucrează, şi o organizaţie, care după interpretarea WTS, este o fiară care a primit toată puterea de la Balaur adică de la Satan Diavolul şi tronul lui (Apocalipsa  13:2) ?

Pentru a se dovedi că WTS au avut o astfel de legătură, vom reda mai jos răspunsul la întrebările mai multor persoane despre relaţia ONU cu WTS. Iată răspunsul:

4 Martie 2004

Pentru cine ar putea fi interesat,

"În ultimul timp Biroul ONG-uri a primit numeroase întrebări referitor la asocierea Watchtower Bible and Tract Society of New York cu Departamentul de Informare Publică (DIP). Această organizaţie a făcut cerere de asociere la DIP în 1991 şi asocierea i-a fost acordată în 1992. Prin acceptarea asocierii cu DIP, organizaţia a fost de acord să satisfacă criteriile de asociere, inclusiv susţinerea şi respectarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite, angajarea şi contribuţia la derularea unor programe efective de informare a constituenţilor ei, şi pentru o audienţă mai largă în privinţa activităţilor ONU.
În octombrie 2001, reprezentantul principal al Watchtower Bible and Tract Society of New York la Naţiunile Unite, Giro Aulicino, a cerut încheierea asocierii acesteia cu DIP. Ca urmare a cererii, DPI a luat decizia să dezasocieze Watchtower Bible and Tract Society of New York începând cu 9 octombrie 2001.
Vă rugăm să reţineţi că regulamentul DIP impune păstrarea confidenţialităţii în corespondenţa dintre Naţiunile Unite şi ONG-urile asociate cu DIP. Vă invităm însă să revedeţi mai jos paragraful inclus în toate scrisorile trimise ONG-urilor care au primit aprobarea de asociere în 1992:
“Scopul principal al asocierii organizaţiilor ne-guvernamentale cu Departamentul de Informare Publică al Naţiunilor Unite este răspândirea de informaţii în interesul înţelegerii de către public a principiilor, activităţilor şi realizărilor Naţiunilor Unite şi Agenţiilor lor. Ca urmare, este important să ne ţineţi la curent cu programele de informare ale organizaţiei voastre în măsura în care acestea au legătură cu Naţiunile Unite, inclusiv trimiţându-ne numere ale publicaţiilor voastre relevante. Anexăm o broşură despre “Naţiunile Unite şi Organizaţiile neguvernamentale”, care vă vor oferi unele informaţii referitor la relaţia cu ONG-eurile”.

Suplimentar, criteriile pentru asocierea ONG-urilor cu DIP mai includ următoarele:

  • ONG-urile să împărtăşească principiile Cartei ONU;
  • să opereze exclusiv pe bază non-profit;
  • să fie interesate în mod evident de problemele în dezbatere ale Naţiunilor Unite şi să aibă capacitatea dovedită de a se adresa la grupuri specifice de audienţă, cum ar fi personalul din învăţământ, reprezentanţii media, formatorii de opinie şi comunitatea de afaceri;
  • să contribuie la derularea unor programe efective de informare despre activităţile ONU prin publicarea de ştiri, comunicate şi broşuri, organizarea de conferinţe, seminarii şi mese rotunde; şi angajarea cooperării cu mass-media.

Sperăm că veţi împărtăşi aceste informaţii cu colegii interesaţi, noi nereuşind să ne ocupăm de zecile de cereri identice adresate birourilor noastre referitor la Watchtower Bible and Tract Society. Vă mulţumim pentru preocuparea faţă de activitatea Naţiunilor Unite.


Cu sinceritate,


Paul Hoeffel


Şef Birou ONG


Departamentul de Informare Publică


http://www.un.org/dpi/ngosection/watchtower.pdf

 

Cum explică WTS această legătură?

Watchtower încearcă să explice această asociere cu ONU, prin accesul la informaţiile ONU, după cum urmează:

La adresa: http://www.martorii.ro/Scrisoarea_lui_Gillies.htm este prezentată o scrisoare (tradusă în lb. română) trimisă de un reprezentant a lui WTS din Anglia către Editorul pentru corespondenţă de la publicaţia britanică: The Guardian.

 

 

Martorii lui Iehova


Biroul de Informaţii Publice


22 octombrie 2001


Editorul pentru corespondenţă


The Guardian


e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Stimate domn,Articolele lui Stephen Bates din The Guardian din 8 şi 15 octombrie deformează substanţial faptele în legătură cu înregistrarea Martorilor lui Iehova la Naţiunile Unite şi conţine un număr de erori efective.
În 1991 una dintre corporaţiile noastre legale s-a înregistrat la Naţiunile Unite ca ONG (organizaţie neguvernamentală) pentru singurul scop de a avea acces la vasta bibliotecă a Naţiunilor Unite. Acest lucru l-a abilitat pe un scriitor care a primit o legitimaţie de identificare să intre în bibliotecă în scopuri documentare şi să obţină informaţii care au fost folosite la scrierea de articole despre Naţiunile Unite în revistele noastre. Nu a fost nimic secret în legătură cu aceasta.

La timpul când a fost făcută cererea iniţială nu s-a cerut nici o semnătură pe formular. La un număr de ani mai târziu, fără cunoştinţa Corpului de Guvernare, Naţiunile Unite au publicat "Criteriile de asociere", stipulând că ONG-urilor asociate li se cere să sprijine obiectivele Naţiunilor Unite.
După ce am luat notă de situaţie, ne-am retras din calitatea de membru ca ONG şi am returnat legitimaţia de identificare.

 

Cu respect,


Paul Gillies


Reprezentant de presă pentru Martorii lui Iehova în Anglia


P.S. Vă rog să nu publicaţi adresa mea de e-mail.


Watch Tower Society, The Ridgeway, London NW7 1RN


Contact: Paul Gillies, telefon 02089062211;

Fax: 02083710051

 

O altă scrisoare o trimite WTS, filialelor din întreaga lume, tradusă în limba română din engleză: 

 

 

SEDIUL MONDIAL AL MARTORILOR LUI IEHOVA


25 Columbia Heights, Brooklyn, NY 11201-2483 • Tel. 718 560-5000


XXXX 1 noiembrie 2001 No. XXXXXVia CompuServe


Comitetul filialei


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Dragi fraţi:

Din cauza afirmaţiilor puse în circulaţie de opozanţi că noi avem legături secrete cu Naţiunile Unite, un număr de filiale au cerut informaţii în această problemă şi noi am dat răspunsuri. Această circulară înlocuieşte orice răspuns pe care l-am dat anterior şi ea este trimisă tuturor filialelor. Puteţi răspunde corespunzător cu ceea ce este arătat mai jos oricărei persoane din teritoriul filialei voastre care cere informaţii:
Scopul pentru care ne-am înregistrat ca organizaţie neguvernamentală (ONG) la Departamentul de Informaţii Publice în 1991 a fost acela de a avea acces la materialul documentar disponibil, referitor la problemele de sănătate, ecologice şi sociale, în bibliotecile Naţiunilor Unite. Am folosit biblioteca mai mulţi ani înainte de 1991, dar în acel an a devenit necesar să ne înregistrăm ca ONG pentru a avea acces în continuare. Documentele de înregistrare la Naţiunile Unite, pe care le avem la dosar, nu conţin nici o afirmaţie care să intre în conflict cu crezul nostru creştin. Mai mult, ONG-urile sunt informate de Naţiunile Unite că "asocierea ONG-urilor cu DIP nu înseamnă încorporarea lor în sistemul Naţiunilor Unite şi nu conferă organizaţiilor asociate sau conducerilor lor nici un fel de privilegiu, imunitate sau statut special".

Totuşi, Criteriile de asociere ale ONG-urilor - cel puţin în ultima lor versiune - conţin un limbaj la care noi nu putem subscrie. Când ne-am dat seama de acest lucru, ne-am retras imediat înregistrarea. Suntem recunoscători că această problemă a fost adusă în atenţia noastră.

Avem încredere că cele de mai sus vor fi de ajutor în contracararea încercărilor opozanţilor de a ne discredita.
Vă asigurăm de dragostea noastră creştină şi vă transmitem cele mai bune urări.


Fraţii voştri,

Comitetul de prezidare

c: Administration Offices Desks
Legal Department
Office of Public Information

 

 

 

 

Care este motivul pentru care WTS s-a asociat ONU, şi este acest motiv: admisibil?

WTS susţine că motivul care l-a avut pentru asociere este următorul: „pentru singurul scop de a avea acces la vasta bibliotecă a Naţiunilor Unite”. Din scrisoarea trimisă filialelor reiese acelaşi motiv: „a avea acces la materialul documentar disponibil, referitor la problemele de sănătate, ecologice şi sociale, în bibliotecile Naţiunilor Unite”.

Dar oare există vreun motiv pentru a te asocia cu o organizaţie despre care crezi că este reprezentantul Diavolului pe pământ care este un lucru detestabil în faţa lui Dumnezeu. Astfel Martorilor li se spune să privească ONU drept 'un lucru dezgustător în ochii lui Dumnezeu şi a poporului său' pentru presupusa aspiraţie la dominaţia mondială asemenea Babilonului celui Mare, fiara din Apocalipsa, fiind în opoziţie cu Regatul lui Dumnezeu, însă totuşi Watchtower se afiliază Fiarei ?!

Dacă ne afilim cu Fiara care a primit toată autoritatea de la Balaur, şi chiar tronul lui de domnie, pentru a obţine informaţii, cu ce este mai prejos spiritismul, vorbirea cu morţii, tot cu scopul de a obţine informaţii. În spatele Fiarei, ca şi în spatele celor care sunt mediumi spiritişti se află tot spirite necurate. Cu atât mai mult cu cât în spatele fiarei din Revalaţia cap. 13 stă însuşi Satan.

Biblia este categorică la a obţine informaţii pe canale de acest gen, şi nu prin intermediul lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său, când spune:

Isaia 8:19-20"Dacă vi se zice însă: „Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, care şoptesc şi bolborosesc” răspundeţi: „Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii? La lege şi la mărturie!” Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta".

Iubiţi Martori ai lui Iehova, treziţi-vă! De mult conducerea WTS nu-L mai întreabă pe Dumnezeu, probabil nu l-a întrebat niciodată, căci dacă Îl întreba şi aştepta răspunsul Lui prin călăuzirea Spiritului Sfânt, nu mai facea sute de greşeli doctrinale pe parcursul timpului. De aceea, dragă martor, poporul lui Dumnezeu întreabă pe fiară, află informaţii de la ea, sau pe Dumnezeu, aşa cum întreabă retoric Isaia: „Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său?”

Informaţiile despre „sănătate, ecologice şi sociale”, oferite de ONU, nu erau neapărat necesare pentru viaţa creştină, şi în al doilea rând, aceste informaţii se puteau obţine din cărţi reviste, biblioteci publice sau de pe internet, fără a fi necesar o asociere cu ONU.

Textul spune clar: „Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii”, va întreba poporul lui Dumnezeu, cei unşi care cunosc despre toate lucrurile (1Ioan 2:20,1Ioan 2:27), pe cei morţi spirituali pentru cei vii spirituali?

Poporul lui Dumnezeu nu ar trebui să facă acest lucru, ci ei ar trebui să fugă „La lege şi la mărturie!”, pentru a primi lumină şi un cuvânt viu din partea lui Dumnezeu, şi pentru a „răsări zorile pentru poporul acesta”. El nu ar fi trebuit, să alerge după înformaţii care nu au nici un folos din punct de vedere spiritual. Apostolii nu au conoscut informaţii de „sănătate, ecologice şi sociale”, dar ei L-au cunoscut pe Dumnezeu şi Cuvântul Lui. Dacă un creştin poate lucrează într-un domeniu şi are nevoie de anumite informaţii, se poate informa la biblioteci, pe internet, etc. Dar pentru poporul lui Dumnezeu în întregime, este o cheltuială inutilă revista: Treziţi-vă! Care tratează de obicei astfel de articole, sau s-ar putea tipări doar la comanda celor ce o doresc, sunt unii la ţară, care sunt depăşiţi de articole ştinţifice sau de altă natură din revistă.

Să revin la asocierea ONU cu WTS. Mulţi martori ai lui Iehova au fost ucişi că nu au făcut compromis, nu au acceptat să intre într-un partid, să primească un carnet de partid, nu au aceptat să lupte în războaie, nu este o ruşine, pentru conducerea martorilor, care nesilită de nimeni, de bună voie alege asocierea cu ONU (fiara în opinia lor)?

Pe lângă problema cu asocierea, Watchtower Bible and Tract Society of New York, îşi permite să tragă trei minciuni:

1) Prima minciună, afirmaţia corpului de guvernare în scrisoarea către filiale, voi sublinia fraze cheie: „Scopul pentru care ne-am înregistrat ca organizaţie neguvernamentală (ONG) la Departamentul de Informaţii Publice în 1991 a fost acela de a avea acces la materialul documentar disponibil, referitor la problemele de sănătate, ecologice şi sociale, în bibliotecile Naţiunilor Unite. Am folosit biblioteca mai mulţi ani înainte de 1991, dar în acel an a devenit necesar să ne înregistrăm ca ONG pentru a avea acces în continuare.”

Deci prima minciună este că din 1991, ei 'chipurile' nu au mai avut acces la informaţii! Şi, care era problema dacă se informau din altă parte? Însă această afirmaţie este o minciună. La pagina: http://www.jehovahs-witness.com/forum/thread.asp?id=15347&site=3 se spune:

Orice persoană fizică sau juridică are acces la biblitecă (DIP) fără asociere. Dacă ne uităm la condiţiile de acces la "Biblioteca Dag Hammarskjöld". Linkul poate fi găsit aici: http://www.un.org/Depts/dhl/services.htm#access 

Citat tradus din engleză, [am subliniat eu frazele cheie]:


Acces 

Biblioteca Dag Hammarskjöld este o bibliotecă specială al cărei rol stabilit este să servească necesităţile de informare ale personalului Misiunilor permanente ale Naţiunilor Unite şi Secretariatului; însă permisiunea de a folosi Biblioteca este dată pentru perioade scurte de timp şi cercetătorilor de nivel avansat (candidaţilor PhD, autorilor, etc.) care au găsit că materialele necesare pentru finalizarea studiilor lor nu sunt disponibile la bibliotecile depozitare.

Cei ce doresc să afle dacă Biblioteca Dag Hammarskjöld are materialele necesare pentru cercetările lor şi să obţină cereri tip de acces îl pot contacta pe Senior Reference Librarian la UN/SA Collection Reference Desk. Cererile completate, împreună cu anexele cerute sunt înaintate la United Nations Security and Safety Service pentru verificare şi eliberarea unui permis. Datorită condiţiilor de securitate, procedura de autorizare durează de obicei două până la trei săptămâni.

Accesul la bazele de date ale Sistemului de informare bibliografică al Naţiunilor Unite (UNBIS) este disponibil în mod liber prin UNBISnet pentru oricare utilizator de Internet. Pentru alte informaţii contactaţi Administratorul bazei de date.

După consultarea url-ului de mai sus veţi concluziona fără dubiu că motivul invocat de Watchtower pentru "parteneriatul" cu DIP este fals.

Biblioteca ONU poate fi accesată fără "asocierea" cu DIP. De fapt eu nu sunt "asociat" cu DIP şi am obţinut facsimilul Broşurii de la DIP 1994 (care arată pe scurt ce trebuie să facă ONG-urile pentru a deveni "asociate" cu DIP).

Mai mult, ONU trimite toate materialele pe care le publică la bibliotecile lor depozitare. Aceste biblioteci sunt atât de obişnuite încât există una chiar şi în oraşul meu natal Kingston, Ontario, Canada, în cadrul Bibliotecii Staffers de la Queen's University.

Aceste biblioteci depozitare ONU au totul şi orice despre ONU, inclusiv minutele, rezoluţiile şi rapoartele Adunării Generale, Consiliului de Securitate şi ECOSOC. Aici se găsesc toate volumele Anuarelor ONU, volumele cărţilor despre drepturile omului, ale cărţilor de comerţ, economie şi statistică a populaţiei.

De asemenea există o facilitate cunoscută ca împrumut intre biblioteci. Eu o folosesc mereu. Aceasta înseamnă că biblioteca depozitară a ONU de la Queen's University poate solicita orice carte sau revistă de la Biblioteca ONU pe bază de împrumut. Astfel eu pot avea acces la orice doresc din Biblioteca ONU prin intermediul bibliotecii mele din oraş. Şi, bineînţeles, nu trebuie să fiu "asociat" cu DIP. De fapt, aşa am ajuns să obţin listele DIP cu ONG-urile din 1993, 1995 şi 1997, iar bibliotecarul pentru secţia ONU mi-a spus că nu este nici o problemă şi va dura o săptămână sau două ca să ajungă comanda.

Astfel, dacă societatea Watchtower a fost, să presupunem, restricţionată în ce priveşte accesul la Biblioteca ONU in 1991, cercetătorii ei s-ar fi putut duce cu uşurinţă la orice bibliotecă depozitară din zona mai mare a New York-ului şi să primească exact acelaşi materiale care se găsesc la biblioteca principală ONU.

Dar există vreo bibliotecă depozitară ONU în New York City şi aproape de cartierul general al WTS? Ei bine, o listă a bibliotecilor depozitare ONU situate în apropierea biroului principal al Watchtower se găseşte aici:

http://www.un.org/MoreInfo/Deplib/usa.htm 
New York State -- New York City
Columbia University (DL-173EX)
Arthur W. Diamond Law Library
(Attn.: Acquisitions Dept.)
435 West 116th St., Box A-6
New York, NY 10027-7297
Tel: +1 212 854 3743
Fax: +1 212 854 3295
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Internet: http://library.law.columbia.edu/ 
DL-173EX (Apr 1948)
Full deposit: Publications and masthead documents in English 
Council on Foreign Relations (DL-203EX)
Library
58 E. 68th St.
New York, NY 10021
Tel: +1 212 434 9583
Fax: +1 212 434 9824
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Internet: http://www.cfr.org/public/ 
DL-203EX (Jun 1947)
Partial deposit: Publications in English 
New York Public Library (DL-175)
Science, Industry & Business Library
188 Madison Ave.
New York, NY 10016
Tel: +1 212 592 7000
Internet: http://www.nypl.org/research/sibl/ 
DL-175 (Jun 1947)
Partial deposit: Publications in English 
New York University (DL-500)
Elmer Holmes Bobst Library
UN Collection
70 Washington Square South
New York, NY 10012-1091
Tel: +1 212 998 2610
Fax: +1 212 995 4442
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Internet: http://www.nyu.edu/library/bobst/research/soc/un-govt/ 
DL-500 (Nov 1949)
Full deposit: Publications and masthead documents in English 
St. John's University School of Law (DL-358)
The Rittenberg Law Library
8000 Utopia Parkway
Jamaica, NY 11439
Tel: +1 718 990 1896
Fax: +1 718 990 6649
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Internet: http://www.law.stjohns.edu/law/ 
DL-358 (Aug 1997)
Full deposit: ODS access and publications in English

 

În concluzie, potrivit precizării de pe site-ul DIP, orice om prin internet aveea acces la aceleaşi informaţii ca cei înscişi. Astfel nu există nici un motiv să te înscrii, decât dacă vrei să faci reclamă ONU, prin prezentări, articole, cărţi, etc.

2) A doua minciună a WTS, este afirmaţia, că criterile de asociere, ulterior s-au schimbat, astfel după câţi-va ani, WTS a luat decizia să renunţe la asociere, pe motiv, ca la câţi-va ani după 1992, criterile de asociere s-au schimbat, ceea ce ar fi fost un compromis. Ei spun: „Totuşi, Criteriile de asociere ale ONG-urilor - cel puţin în ultima lor versiune - conţin un limbaj la care noi nu putem subscrie.”

 

Oare aşa au stat lucrurile?

Observaţi criterile din anul 1992, când a fost admisă WTS, din scrisoarea deschisă a lui DPI - ONU [voi sublinia frazele cheie]:

"Vă invităm însă să revedeţi mai jos paragraful inclus în toate scrisorile trimise ONG-urilor care au primit aprobarea de asociere în 1992:

“Scopul principal al asocierii organizaţiilor ne-guvernamentale cu Departamentul de Informare Publică al Naţiunilor Unite este răspândirea de informaţii în interesul înţelegerii de către public a principiilor, activităţilor şi realizărilor Naţiunilor Unite şi Agenţiilor lor. Ca urmare, este important să ne ţineţi la curent cu programele de informare ale organizaţiei voastre în măsura în care acestea au legătură cu Naţiunile Unite, inclusiv trimiţându-ne numere ale publicaţiilor voastre relevante. Anexăm o broşură despre “Naţiunile Unite şi Organizaţiile neguvernamentale”, care vă vor oferi unele informaţii referitor la relaţia cu ONG-eurile”.

Suplimentar, criteriile pentru asocierea ONG-urilor cu DIP mai includ următoarele:

  • ONG-urile să împărtăşească principiile Cartei ONU;
  • să opereze exclusiv pe bază non-profit;
  • să fie interesate în mod evident de problemele în dezbatere ale Naţiunilor Unite şi să aibă capacitatea dovedită de a se adresa la grupuri specifice de audienţă, cum ar fi personalul din învăţământ, reprezentanţii media, formatorii de opinie şi comunitatea de afaceri;
  • să contribuie la derularea unor programe efective de informare despre activităţile ONU prin publicarea de ştiri, comunicate şi broşuri, organizarea de conferinţe, seminarii şi mese rotunde; şi angajarea cooperării cu mass-media."

   

Deci criterile sunt clare şi sunt, le repet: "răspândirea de informaţii în interesul înţelegerii de către public a principiilor, activităţilor şi realizărilor Naţiunilor Unite şi Agenţiilor lor", este oare potrivit pentru o organizaţie care se vrea să reprezinte poporul lui Dumnezeu, să răspândească informaţii despre fiară?

Un alt criteriu: „programele de informare ale organizaţiei voastre în măsura în care acestea au legătură cu Naţiunile Unite, inclusiv trimiţându-ne numere ale publicaţiilor voastre relevante"...să contribuie la derularea unor programe efective de informare despre activităţile ONU prin publicarea de ştiri, comunicate şi broşuri, organizarea de conferinţe, seminarii şi mese rotunde; şi angajarea cooperării cu mass-media”

De aceea WTS în perioada: 1992-2001, a avut foarte multe articole sau referiri, despre ONU, în raport cu altă perioadă.

Un alt criteriu: „ONG-urile să împărtăşească principiile Cartei ONU”, cu alte cuvinte, WTS trebuia să fie de acord cu principiile ONU, ca de pildă cel prin care ONU va face pacea mondială, pe care WTS îl înfiera în alte publicaţii, spunând că doar Regatul lui Dumnezeu va aduce pacea mondială.

3) A treia minciună: WTS spune că, „Documentele de înregistrare la Naţiunile Unite, pe care le avem la dosar, nu conţin nici o afirmaţie care să intre în conflict cu crezul nostru creştin”, ulterior tot ei spun: „Totuşi, Criteriile de asociere ale ONG-urilor - cel puţin în ultima lor versiune - conţin un limbaj la care noi nu putem subscrie”.

După cum am văzut încă din anul 1992, erau criterii la care un creştin nu putea subscrie, un creştin adevărat dacă crede că ONU este fiara din Revelaţia, unealta lui Satan, nu poate subscrie, şi nu se poate asocia în nici o formă cu ea.

Nu poate face reclamă la Satan şi unealata lui, nu poate susţine prin publicaţii, carta şi principile ONU, nu poate prezenta derularea unor programe sau prezenta unele iniţiative ONU.

Să nu uităm însuşi afirmaţiile organizaţiei WTS:

La pagina 269 a cărţi: Să acordăm atenţie profeţiei lui Daniel!, Acolo se zice: „Ce 'lucru dezgustător' a fost 'aşezat' în timpurile moderne? Potrivit dovezilor, acesta este o contrafacere 'dezgustătoare' a Regatului lui Dumnezeu. Acesta a fost Liga Naţiunilor, fiara de culoare stacojie care a mers în abis, sau care a încetat să existe ca organizaţie mondială a păcii, când a izbucnit cel de-al doilea război mondial (Apocalipsa 17:8). 'Fiara sălbatică' însă urma 'să se ridice din [abis, nota de subsol]'. Acest lucru s-a întâmplat la 24 octombrie 1945, când a fost înfiinţată Organizaţia Naţiunilor Unite cu cele 50 de state membre printre care se număra şi fosta Uniune Sovietică. Astfel, 'lucrul dezgustător' prezis de înger - Organizaţia Naţiunilor Unite - a fost aşezat”.

În cartea: Apocalipsul grandiosul său apogeu este aproape, la p. 194, 195, se spune: „Cercetarea în amănunt a istoriei identidifică această imagine ca fiind organizaţia propusă, promovată şi sprijinită de către Marea Britanie şi Statele unite şi cunoscută sub numele de Liga sau Societatea Naţiunilor. Mai târziu în Apocalipsa 17, ea va apărea sub un simbol diferit, acela a unei fiare sălbatice vii şi care respiră, de culoare stacojie, şi având o existenţă independentă. Acest organism internaţional, "vorbeşte" în sensul că ridică pretenţii lăudăroase cum că ar fi singurul capabil să aducă pace şi securitate omenirii”.

Şi căruia WTS s-a asociat, am putea adăuga noi!

Iubite cititor, nu te lăsa înşelat de WTS, ei nu au avut realmente nevoie de această asociere, orice om sau organizaţie, asociaţie creştină, poate avea o relaţie cu Dumnezeu, sau tipării publicaţii cu informaţii extrabiblice, fără a se asocia la ONU.

Dragă martor al lui Iehova, nu crede minciuna conducerii tale, că a avut nevoie de informaţii, sau că nu a ştiu criteriile, este ceva foarte surpinzător, ca un sclav FIDEL, şi PREVĂZĂTOR, să se asocieze cu fiara, şi să nu fie atent la criteriile de asociere, adică ca un fel de pas spre fiară cu ochii închişi! Nu crede minciuna, că asocierea la ONU nu a afectat nu este în conflict cu crezul martorilor, numai dacă WTS merge după principiu: 'mă fac frate cu dracul să trec punte', principiu anti-biblic.

Dar chiar prin absurd, să spunem că nu au ştiut de criterii, că nu a avut astfel acces la informaţii, Biblia este clară, nu avem neapărat nevoie de informaţii de la organizaţii omeneşti (mai ales organizaţii pe care noi le vedem ca fiind fiara), o dată ce Îl avem pe Dumnezeu.

În Coloseni 2:6-10, se afirmă: „Astfel, deci, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El, fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date şi sporind în ea cu mulţumiri către Dumnezeu. Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii şi nu după Hristos. Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri”.

Dragă martor a lui Iehova dacă eşti sincer, îţi vei da seama că conducerea ta, nu este ce pare a fi. Dumnezeu să-ţi dea cât mai mult lumină prin Cuvântul Lui, să-L cunoşti pe Cristos, în care ai totul deplin, şi nu prin cunoaşterea de informaţii care nu salvează din păcat şi moarte.

Noi creştinii trebuie, să predicăm, să sfătuim şi să învăţăm, oamenii, despre Domnul Isus Cristos, nu „problemele de sănătate, ecologice şi sociale”. Primii creştini nu s-au dus la Biblioteca din Alexandria sau alte bibliteci păgâne, pentru a avea ce să le spună oamenilor. Ei le vorbeau oamenilor din Cuvântul lui Dumnezeu, şi din relaţia şi experienţele lor cu Domnul Isus.

De aceea, Pavel spune în Coloseni 1:28-29„Pe El [Isus] Îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om, desăvârşit în Hristos Isus. Iată la ce lucrez eu şi mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în mine”.

Apostolul Pavel, unul dintre cei mai mari apostoli, nu se luptau ca oamenii să devină desăvârşiţi în „problemele de sănătate, ecologice şi sociale”, ci ca orice om să fie „desăvârşit în Hristos Isus”. Este aceasta şi lupta ta, iubit cititor?

 

Un link unde se prezintă un scurt film, în engleză, despre asocierea WTS la ONU: