Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decît cea care a fost pusă, şi care este Isus Hristos” - 1Corinteni 3:11 Noua Traducere Românească 2007.


În multe grupări, teoria oficială este că Isus Cristos este temelia congregaţiei lor, însă în practică ei Îl tăgăduiesc pe Domnul Isus Cristos, conducerea acestor grupări nu-i fac pe membrii dependenţi de Cristos, nu-i înrădăcinează în Cristos, ci în gruparea lor, ei devin mlădiţe nu în butucul Cristos, ci în butucul organizaţiei lor! De unde ştim asta?
În primul rând, aceste organizaţii nu încurajează la părtăşia cu Cristos aşa cum învaţă Biblia, vezi: 1Corinteni 1:9; 1Ioan 1:3.
În al doilea rând, loialitatea faţă de organizaţie este mai mare decât cea faţă de Cristos, autoritatea este explicaţia sectei şi nu Cuvintele lui Cristos din Biblie! Dacă un om pe baza Cuvântului lui Dumnezeu susţine ceva, dar organizaţia învaţă altfel chiar fără o bază biblică, acel om poate fi exclus, astfel accentul în aceste grupări este pe loialitatea faţă de oameni, decât cea faţă de Cristos!
Mulţi oameni care ies de la Martorii lui Iehova ajung să practice păcate grosolane, diferite vicii, unii ajung chiar atei. De ce? Pentru că temelia vieţii lor a fost organizaţia şi nu Cristos! Când îşi dau seama că organizaţia i-a minţit, i-a înşelat, ei falimentează din punct de vedere moral, singura temelie a vieţi lor morale a fost organizaţia, când această temelie s-a năruit, a căzut orice reazem pentru o viaţă morală!
Din contextul din 1Corinteni 3, reiese că creştinii sunt: „ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu” , „Templul lui Dumnezeu” (1Corinteni 3:16), lucruri care nu se pot aplica la martorii lui Iehova! De ce? Deoarece ei susţin că doar 144.000 formează mireasa, adică: „Templul lui Dumnezeu”! Astfel din start martorii nu-L pot avea ca temelie pe Cristos, ci ei au ca temelie pe aşa zişi „unşi”, care în realitate sunt nişte mincinoşi, care învaţă erezii, şi pun o altă temelie, predică o altă evanghelie, un alt Isus şi un alt spirit (2Corinteni 11:4). Chiar faptul că nu fac din Cristos temelia vieţii lor şi a celor din organizaţie este adeverirea că aşa stau lucrurile!
Dar tu iubite cititor, care este temelia vieţii tale? Este ea Domnul Isus Cristos sau o organizaţie?