Tipărire
Categorie: Învățături greșite AIMI
Accesări: 441

La fel ca CAMI, cei de la AIMI, cred învățătura Turnului de Veghere până în anul 1962, repetând aceleași greșeli grave, contrare Scripturii!

 

Câteva exemple:

Nu recunosc Stăpânirile din Romani 13:1-7 ca fiind autoritățile de pe pământ (regi, președinți,etc.), ei spun: “…Dumnezeu şi Isus Christos sunt „Stăpânirile Cele Mai Înalte”.

http://www.aimi.ro/principiile_credintei/

Pentru a nu mai repeta ce am scris în articolele pentru CAMI, citește o analiză biblică  a Romani 13:1-7, la linkul:

Cine sunt Înaltele stăpâniri din Romani cap.13 ?

 

AIMI mai învață: „Noi declarăm în mod categoric că NU suntem o religie și nu ne numim ca find o religie.   „Religie” înseamnă tot ce este împotriva facerii voinţei lui Dumnezeu…”.

O analiză biblică a termenului religie, și a faptului că există și religia adevărată nu doar cea falsă, vezi:

Religie sau credinţă ?

 

AIMI mai susține: “Începând cu anul 1914 domnia neîntreruptă a neamurilor asupra pământului a luat sfârșit.

   În conformitate cu descoperirea Biblică, noi înțelegem că începând cu anul 1914 domnia neîntreruptă a neamurilor asupra pământului a luat sfârșit, iar Regele lui Iehova Dumnezeu, Isus Cristos a fost întronat pentru a domni „în mijlocul dușmanilor săi…”.

 

Conform Bibliei Fiul nu a fost întronat în anul 1914, vezi:

Au început cele 7 timpuri în anul 607 î.e.n. şi s-au sfârşit în anul 1914 e.n.?

Susţine Biblia anul 1914 ?

 

În concluzie, AIMI ca și cultul martorii, ca și CAMI, ca și alte ramuri ale martorilor, susțin aceleași erezii nebiblice, toate aceste grupuri nu reprezintă adunarea creștină, care este coprul lui Christos (Coloseni 1:18) și care se hrănește cu laptele raţional, nefalsificat” (1Petru 2:2, SCC), și care nu urmează oameni (Russell, Rutherford, Knorr, etc.) și învățăturile lor, ci au un Christos viu care în calitate de Domn, Cap, Păstor, Învățător, îi hrănește, păstorește, învață, și ei sunt toți frați (Matei 23:8-10; Ioan 10:1-16; 1Corinteni 11:3).